آموزش طراحی پایه با موضوع فیگور ; بله یا نه؟
آموزش مفاهیم اولیه طراحی
اثر یکی از هنرجویان من در دوره طراحی پایه - مدل زنده
بهتر است به اهداف اولیه فکر کنیم. هدف ما در شروع آموزش طراحی آکادمیک، یادگیری مفاهیم بیسیک و اولیه طراحی است. چیزی که از آن به عنوان طراحی پایه یا مقدماتی نام می بریم و احتمالا در صحت آن توافق داریم. نکاتی مانند خوب دیدن، ساده سازی فرم ها، سنجیدن تناسبات مدل، روش صحیح کاربرد ابزارها، توجه به خطوط راهنما و ... مفاهیمی اولیه هستند که با توجه به آن ها، هنرجو درک درست و عمیقی از طراحی و کارکردهای آن پیدا می کند و به کمک آن، با مباحث پیچیده منعطف تر برخورد می کند. از آنجایی که درک مفاهیم پایه در طبیعت بی جان نسبت به فیگور انسان ساده تر است، به نظر من، آموزش طراحی مقدماتی با استفاده از اجسام بی جان مناسب تر است.
اثر یکی از هنرجویان - مطالعه بافت در طراحی از طبیعت بی جان
می توان با آموزش طراحی فیگور شروع کرد؟
همانطور که در بخش بالا توضیح دادم، من موافق انجام این کار نیستم. اما هر کاری به شرط رعایت استانداردهای آموزشی، تا میزانی شدنی است. فیگور انسان تقریبا پیچیده ترین موضوع در هنرهای تجسمی است و شروع آموزش با فیگور ممکن است منجر به آسیب هایی شود. آسیب هایی که اغلب در این میان ایجاد می شود این است که اولا فرایند یادگیری برای هنرجو بیش از اندازه زمان بر می شود. دوما هنرجو بیش از اینکه مهارت های طراحانه خود را تقویت کند، برای موفقیت به تکرار بدون تفکر فیگور می پردازد. در نهایت این شیوه کاری بر اساس یک خط فکری منجمد و مکرر، باعث می شود که کارهای یک گروه از هنرجویان شباهت بی حدی به همدیگر پیدا کند. سوما کیفیت آموزش را کاهش داده و عموما بخش بزرگی از هنرجویان از ادامه راه منصرف می شوند. اگر رویکرد آموزشی ما منجر به بروز آسیب هایی از این دست نشود، می توان طراحی پایه را با موضوع فیگور شروع کرد.
طراحی یکی از هنرجویان در دوره طراحی فیگور
من ترجیح می دهم در کلاس طراحی فیگور درگیر نکات پایه در کار هنرجویان نباشم. چون تمرکز بر روی بهبود خطوط، تناسبات بدن و بیان حالت در آثار هنرجویان به قدر کافی برای یک مدرس دشوار است. از طرفی تقویت ویژگی های ذاتی و درونی کار هر هنرجو به صورت جداگانه برای من مهم است. توجه به این مورد در کلاس های آموزشی من باعث می شود که خروجی هنرجویان با یکدیگر متفاوت باشند.
اثر هنرجو در جلسه ششم کلاس طراحی فیگور - آموزشگاه نقاشی ایکاروس
اثر هنرجو در کلاس طراحی فیگور - دانشگاه هنر و معماری پارس
هرچند این افراد قبلا طراحی پایه را گذرانده اند، اما روند آموزش فیگور نیز باید شامل شیوه های مقدماتی تا پیشرفته تر بوده و موضوع فیگور انسان دستمایه ای برای شناخت هر چه بهتر مواردی مانند فضای منفی، آناتومی بدن، ریتم خطوط، انسجام سطوح، درک حالت و حرکت باشد.
- ابزار شناسی تعداد مطلب: 11
- طراحی تعداد مطلب: 12
- نقاشی تعداد مطلب: 13
- نقد و نوشته تعداد مطلب: 10
- معرفی کتاب تعداد مطلب: 9
- رنگ شناسی تعداد مطلب: 10
آخرین نظرات:
سعید نوبختپنجشنبه, 1 شهریور 1403
سعید نوبختشنبه, 27 مرداد 1403
عسلیکشنبه, 29 فروردین 1400
علی شیرازی شنبه, 24 خرداد 1399
Mohsen Irani به علی شیرازی
سعیدجمعه, 16 اسفند 1398
1- فرم 2- حرکت 3-وزن خطوط 4- بافت(انواع آن)5 - نورو سایه 6- کیفیات و ارزش خط 7- کمپوزسیون واستفاده درست از صفحه و بسیاری از موارد دیگر را که یکجا به چلش می کشم و رو ی فرم بودن یانبودنم را از ومفقیت یا عدم نتیجه گیری ،به خودم یاد آور می شوم تازه اینها جدا ی تجربه های مربوط آنا تومی و یا اصول پرسپکتیو در ترسیم درست فیگور است . خلاصه میگویم فیگور انگیزه ها زیادی برایم دارد که طبیعت بی جان آن راندارد که مهمترین آن همان (جان )است که طبیعت بی جان آن را ندارد. ببخشید اگر وقتتا ن را گرفتم ، موفق و موید و سلامت باشید و همیشه معلم با تشکر
Mohsen Irani به سعید
خوشحال می شوم دیدگاهتان را در این باره بخوانم