نقاشی با رنگ روغن ، از آغاز تا پایان!
زیرسازی بوم نقاشی
روی هر بومی که گیر آوردید کار نکنید. نه اینکه نشود کار کرد، اما کیفیت کار، زمان و لذت فرایند نقاشی کردن را فدا می کنید. بومی که (به خصوص برای انجام یک کار ساخت و ساز) استفاده می کنید باید جدا از اینکه پارچه خوبی داشته باشد، به روش خاصی هم زیر سازی شود تا آماده نقاشی کردن شود. بوم های آماده معمولا این زیرسازی مناسب را ندارند. خودتان حتما روش زیر سازی کردن بوم نقاشی را بلد هستید.
زیر رنگ در نقاشی
در این مرحله با استفاده از یک یا دو رنگ محدود ( مونوکروم ) _ که با تربانتین یا روغن بزرک رقیق شده _ ساختمان کلی نقاشی، تناسبات مدل، ترکیب و تا حدی هم ساختار تنالیته را مشخص می کنیم تا رنگ های اولیه را روی آن اضافه کنیم. این رنگ معمولا از بین قهوه ای های سینا یا برنت آمبر انتخاب می شود. این دو رنگ خنثی هم زود خشک می شوند و هم اینکه تاثیر کمی بر روی لایه های رویی می گذارند. به تصویر زیر دقت کنید:
زیر رنگ در نقاشی
هرچند این روش بیشتر در نقاشی چهره به کار می رود اما در موضوعات دیگر هم کاربرد دارد. معمولا در صورت استفاده از این شیوه، طراحی اولیه به صورت مستقیم با قلم مو روی بوم انجام می شود. منظورم این است که اگر بوم به خوبی زیرسازی شده باشد و بنا باشد که طراحی اولیه با مداد گرافیتی انجام شود، به نظر من انجام این مرحله الزامی نیست. نقاش با استفاده از این روش، فرایند نقاشی کردن را بر پایه توانمندی های طراحانه خود پیش می برد. از همین بابت است که مرحله پیش رنگ بیشتر در نقاشی آلاپریمای واقع گرا از مدل زنده کاربرد داشته و آن را در آثار فوتورئال نمی بینیم. در واقع این روش خوبیست اما برای انجام آن باید اول طراح خوبی باشید.
مطلب زیر یک ویدئوی آموزشی در همین رابطه دارد که در کلاس فیلمبرداری کردم. حتما ببینید:
نقاشی چهره با رنگ روغن به روش آلاپریما
در شیوه های کلاسیک معمولا در مرحله زیر رنگ، کار به صورت مونوکروم و با پرداختن به جزئیات کامل شده، در نهایت با روش گلیز رنگ ها به اثر اضافه می شد. به زبان ساده، با یکی دو رنگ محدود و سفید، نقاشی را کامل می کنید و بعد از خشک شدن، با لعاب کاری رنگ های اصلی را اضافه می کنید. مثلا در دوره رنسانس از ترکیب سیاه مارس و زرد اکر برای زیرسازی استفاده می کردند که به آن وردَچو می گویند. در شیوه های مدرن تر، این کار تنها جهت طراحی و سازماندهی اولیه نقاشی استفاده می شود و به جزئیات توجه زیادی نمی شود. میزان پیشبرد این بخش از کار، به انتخاب شما بستگی دارد.
کارگاه نقاشی به روش verdaccio
در ادامه و پس از انجام این کار، اولین لایه های رنگی روی این زمینه قرار می گیرند. در این مرحله شما می توانید سطوح رنگی را به دو یا سه رنگ خلاصه کنید. همان طور که گفتم در شیوه مدرن تر، جزئیات نقاشی در این مرحله افزوده نمی شوند بلکه با قلم موهای بزرگتر زیرساختی را فراهم می کنید تا این جزئیات بعدا اضافه شوند. سعی کنید در مرحله زیررنگ برش های رنگی تیز نداشته باشید و کمی محوتر کار کنید. در این مرحله روغن بزرک کمتری استفاده کنید تا بافت بوم اشباع نشود. به تصویر دقت کنید.
اولین لایه های رنگی در نقاشی
مرحله میان رنگ
معمولا از پایان زیررنگ تا یک مرحله قبل از اتمام نقاشی را شامل می شود. یعنی بیشتر جزئیات و درجات رنگی متنوع با قلم موهای اندازه متوسط و جرم رنگی کم اضافه می شوند و در نهایت نقاشی ظاهری کامل به خود می گیرد. تا این مرحله همه چیز کامل می شود به جز نورپردازی های نهایی و درخشان و همچنین درجات رنگی خاصی که فقط با تکنیک گلیز می توان ایجادشان کرد. به تصویر دقت کنید.
مرحله رو رنگ (گام نهایی)
من می گویم"رو رنگ" اما شما هر جور که مایل هستید اسم گذاری کنید! منظورم گام نهاییست. معمولا در این مرحله از ریزترین قلم موها استفاده می کنیم و روی جزئیات و نورهای نهایی کار می کنیم. لایه های رنگی در این مرحله معمولا نازک هستند و شیوه انجام آن ها به صورت گلیز است. یعنی لایه های نازک و شیشه ای رنگ را روی زمینه خشک شده می کشیم. در این حالت از ترکیب چشمی رنگ زیرین و رنگ رویی، یک رنگ جدید ایجاد می شود اما رنگدانه ها مخلوط نمی شوند. به تصویر دقت کنید.
ممکن است که شما به شیوه دیگری نقاشی کنید یا از اسامی دیگری استفاده کنید. حتی ممکن است به همه اصول پایبند نباشید ولی به نتایجی هم برسید، یا حداقل فکر کنید که رسیده اید. به هر حال به اندازه همه آدم ها راه رسیدن وجود دارد، به خدا!
- ابزار شناسی تعداد مطلب: 11
- طراحی تعداد مطلب: 12
- نقاشی تعداد مطلب: 13
- نقد و نوشته تعداد مطلب: 10
- معرفی کتاب تعداد مطلب: 9
- رنگ شناسی تعداد مطلب: 10
آخرین نظرات:
میناقربانیپنجشنبه, 4 خرداد 1402
Mohsen Irani به میناقربانی
نساچهارشنبه, 16 فروردین 1402
Mohsen Irani به نسا
Nafasشنبه, 15 بهمن 1401
Mohsen Irani به Nafas
محمدرضا باقری چهارشنبه, 22 دی 1400
Mohsen Irani به محمدرضا باقری
لیلیومچهارشنبه, 15 دی 1400
Mohsen Irani به لیلیوم
130چهارشنبه, 29 بهمن 1399
ممنون
Mohsen Irani به 130
مهدی امیریشنبه, 25 بهمن 1399
Mohsen Irani به مهدی امیری
صادقدوشنبه, 3 شهریور 1399
Mohsen Irani به صادق
محمدعلیچهارشنبه, 15 مرداد 1399
Mohsen Irani به محمدعلی
هدیهجمعه, 9 خرداد 1399
ممکنه از نقاشان سبک گلیز که رئال و امپرسیون کار کردن رو هم برام کامنت کنید!
Mohsen Irani به هدیه
هدیهسه شنبه, 30 اردیبهشت 1399
مطلبتون خیلی خوب و زبان شیوا بود.
لذت برم و مطلب جدیدی یاد گرفتم
ولی قطعا باید کار بشه تا متوجه شد.
ممکنه اسامی هنرمندان برجسته این تکنیک رو بگین!! تو اینترنت گشتم ننوشته بودن
Mohsen Irani به هدیه
نوید محمدپور بی بالان!یکشنبه, 14 مهر 1398
Mohsen Irani به نوید محمدپور بی بالان!
نوید محمدپور بی بالان!جمعه, 12 مهر 1398
Mohsen Irani به نوید محمدپور بی بالان!
برای گلیز من یک مطلب خوب نوشتم در سایت رنگ هنر. در گوگل سرچ کنید: گلیز در نقاشی
مریمدوشنبه, 25 شهریور 1398
مریمشنبه, 23 شهریور 1398
Mohsen Irani به مریم
مریمشنبه, 23 شهریور 1398
Mohsen Irani به مریم
خوشحال می شوم دیدگاهتان را در این باره بخوانم