›› مطالب آموزشی ›› کپی کردن در نقاشی

(استفاده از این نوشته بدون اشاره به منبع و نام نویسنده، مجاز نیست)

کپی کردن یا نکردن. مسئله این نیست!

| بخش: نقاشی | | نظرات: 6 نظر
کپی کردن در فضای نقاشی ایران همیشه حواشی خودش را داشته. ما معمولا در فضای حرفه ای هنر، کپی کردن را به ویژه توسط هنرجویانمان نکوهش می کنیم و آن را نابودکننده خلاقیت می دانیم. در حالیکه در همان فضای حرفه ای، بارها و بارها آثار کپی از هنرمندان خارجی را فروخته یا در گالری ها نمایش داده ایم. اینکه چرا این تناقض ایجاد می شود، به دلیل افراط و تفریط هاییست که معمولا بر اساس آن ها یک گزاره را به صورت مطلق به همه چیز گسترش می دهیم. اما چطور باید با این موضوع برخورد کرد؟

کپی کردن نقاشی در موزه متروپولیتن
 هنرمند، جسیکا آرتمن در حال کپی یک نقاشی در موزه متروپولیتن

به نظرم بیشتر چیزها در هنر بدون ارزشگذاری و کاملا خنثی هستند. خوانش ما از پدیده ها یا موقعیتی که آن ها را به کار می بریم، تاثیرات مفید یا مخربشان را نشان می دهد. کپی کردن یا نکردن هم بر همین منوال است. شاید برای ما که همیشه با کپی های کمال الملک از نقاشی های رامبراند با دیده تحقیر برخورد کرده ایم، ناآشنا باشد ولی جالب است بدانید که بزرگترین موزه ها در سراسر دنیا از جمله موزه لوور و متروپولیتن برنامه های مدون کپی از آثار هنرمندان برجسته در داخل فضای موزه و از اصل اثر دارند! البته آن ها برای Copyist Program قوانینی دارند که هنرمند ملزم به رعایت کردن آن هاست. مثلا شما حتما باید از یک زیر انداز استفاده کنید. اندازه بوم شما نباید هم اندازه اصل نقاشی باشد. همچنین باید حداقل 120 سانتی متر از اصل تابلوها فاصله داشته باشید.

یک اثر قدیمی
 یک تابلوی قدیمی مربوط به سال 1868 که هنرمندانی را در حال کپی کردن در موزه لوور نشان می دهد

در آکادمی های مشهور دنیا مانند آکادمی فلورانس هم این موضوع بخشی از روند آموزش را تشکیل می دهد. بنابراین نمی توان انکار کرد که کپی کردن می تواند فرایند یادگیری را سریع تر، دقیق تر و جهت دار کند اما شرط لازم یادگیری هم نیست. این موضوع به استراتژی یادگیری هر فردی بستگی دارد. به نظر من کپی کردن اگر با دید مطالعاتی، وفاداری به تکنیک نقاش و در زمان مناسب انجام شود، می تواند بسیار موثر باشد. به عبارت دیگر مسئله اصلی، کپی کردن یا نکردن نیست. بلکه روش برخورد ما با این موضوع اهمیت دارد.

* استفاده از نوشته بالا و انتشار آن بدون اشاره به منبع و نام نویسنده، مجاز نیست

مطالب مفید بخش های زیر را هم مطالعه کنید:

آخرین نظرات:


  Hediyehشنبه, 12 آذر 1401

درود و وقت بخسر
سپاس از متن خوبتون و عکس های زیبا 🌸
از نوشته شما در توضیحاتم استفاده کردم و نام و سایتتون رو در انتهای اون ذکر کردم
به امید موفقیت روزافزون🌻


  امیررضا خوش سیرتشنبه, 2 بهمن‍ 1400

سلام استاد تقلید فقط برای یادگیری خوب است بعد از یاد گیری هنرمند باید از خلاقیت خود استفاده کند اما اگر اثر یک هنرمند را تقلید و آن را بفروشد توهین به آن هنرمند محسوب می شود ومن از این کار به شدت متنفرم


  Ostamoma‌نام‌کاربریشنبه, 8 آذر 1399

باعرض‌ادب‌وسلام‌خدمت‌شمااستاد‌ایرانی ‌عزیز چقدرخوب‌جواب‌سوءال‌کنندگان‌میدین‌ واقعاً‌دستمریزاد‌.نظرشمانسبت‌به‌رنگروعن وستا‌چیه‌‌درمورد‌کیفت‌‌واستفاده‌بارنگ‌وستا سپاسگزارم
محسن ایرانی یکشنبه, 9 آذر 1399
Mohsen Irani به Ostamoma‌نام‌کاربری
سلام. خواهش می کنم. نظرم رو کامل قبلا نوشته ام. در بخش رنگشناسی ببینید


  طاهرخانیسه شنبه, 4 شهریور‍ 1399

سلام استاد خسته نباشید
تفاوت رنگ قرمز اسکارلت لیک و رنگ قرمز برلیانت در چی هست؟ایا در صورت داشتن رنگ قرمز برلیانت لازم هست که رنگ قرمز اسکارلت هم خریداری کنم یا نه؟؟
ممنون میشم راهنماییم کنید
محسن ایرانی چهارشنبه, 5 شهریور‍ 1399
Mohsen Irani به طاهرخانی
خیلی نزدیکن. معمولا اسکارلت کمی نارنجی تره. به خصوص کادمیوم اسکارلت. به نظرم جفتش لازم نیست


  فریبایکشنبه, 14 اردیبهشت 1399

مطالب سایت واقعا عالی هستن خسته نباشید استاد بسیار استفاده کردم. سوال من در این رابطه هست که تابلو اوریجینال خودمون رو در ایران چطوری باید ثبت کنیم و رو نمایی کنیم که کسی نتونه کپی کنه ازش! 🙏💕
محسن ایرانی دوشنبه, 22 اردیبهشت 1399
Mohsen Irani به فریبا
سلام. خواهش می کنم. اصولا اگر کار شما اونقدر قوی باشه که ازش کپی کنن، فکر می کنم که معلوم می شه کار شماست. در هر صورت شما نمی تونین جلوی کپی کردن رو بگیرین و نمی تونین کارتون رو جایی ثبت کنین. فقط بهتره وقتی عکسش رو در فضای مجازی می ذارین از واترمارک استفاده کنین. ضمنا کار رو با اطلاعات دقیقش منتشر کنید تا معلوم شه که اول شما کار کردین.


  مرجاندوشنبه, 16 اردیبهشت 1398

سلام،ممنونم از اطلاعاتی که ارائه دادید،ولی هنوز یک سوال برای من باقیست،اگر من اثر یک هنرمند ایرانی یا خارجی راکپی کنم وبفروشم،دوست دارم مشخص باشد که این کار کپیست،کجای اثروبه چه طریقی باید این نکته راذکرکردکه همیشه همراه تابلو باشد؟
محسن ایرانی سه شنبه, 17 اردیبهشت 1398
Mohsen Irani به مرجان
سلام. سپاسگزارم. وقتی یک نقاشی رو می فروشین، بهتر و حرفه ای تر این است که یک رسید به خریدار بدین که در اون عنوان اثر، اندازه ، تاریخ و مشخصات دیگه درج شده باشه. در اونجا می تونین این موضوع رو ذکر کنین. همچنین می تونین این موارد رو روی یک برگه کوچک درج کرده و پشت تابلو بچسبونین.
اگر تصمیم دارین تابلو رو امضا کنین، بعد از امضای خودتون حتما درج کنین کپی از کدام هنرمند. اگر به انگلیسی امضا می کنین و مثلا یک اثر از داوینچی رو کپی کردین ، بعد از امضاتون می نویسین:
after da Vinci


خوشحال می شوم دیدگاهتان را در این باره بخوانم





  • 9 × 4 = ?

توجه در حال حاضر ظرفیت کلاس های حضوری من پر بوده و نیاز به هماهنگی قبلی است.