›› مطالب آموزشی ›› کلیدهای طراحی

(استفاده از این نوشته بدون اشاره به منبع و نام نویسنده، مجاز نیست)

کلیدهای طراحی و نکات طلایی

| بخش: طراحی | | نظرات: 2 نظر

کلیدهای طراحی

آنچه که به دیگران می آموزیم، مجموعه ای از باورهای ثابت و مشخصی هستند که کمتر دستخوش تغییر می شوند. من اسم این باورهای ثابت را کلیدهای طراحی می گذارم. بخش مهمی از لحظات و ساعات زندگی من به تدریس طراحی اختصاص داده شده است. در بخش زیر تعدادی از این نکات و کلیدهایی برای طراحی _ که حاصل تجربه شخصی من در حوزه آموزش است _ را مطالعه می کنید.


1) شب به خیر!

به نظرم خواب کافی نخستین کلید طراحی است! اگر به قدر کافی نمی خوابید، هرگز بازده چندانی نخواهید داشت. حتی اگر زیاد احساس خستگی نکنید، بازهم مقداری از قدرت تمرکز شما در هنگام طراحی به دلیل کمبود خواب از بین خواهد رفت. پیش از هر چیز باید احوالات فیزیولوژیک خود را در شرایط مناسب قرار دهید.

2) به سندروم گلام غلبه کنید!

صرف نظر از نتیجه، همیشه به خودتان گوشزد کنید که  باید از طراحی کردن لذت ببرید. معمولا در کلاس های من بسیاری از افرادی که از طراحی کردن لذت نمی برند، انسان های با استعدادی بوده اند که به خوبی طراحی می کردند! اما در نهایت این کار را رها کرده اند. این افراد معمولا درگیر مجموعه ای از پیش فرض های ذهنی هستند که آن ها را به سوی خود ناباوری سوق می دهد و من به آن سندروم گلام می گویم!

3) استراتژیست باشید!

طراحی پایه
اثر هنرجو در جلسه اول _ من معمولا در گام اول تناسبات و ساده سازی فرم ها را آموزش می دهم

داشتن یک راهبرد درست و مشخص در یادگیری طراحی، باعث خواهد شد که سریع تر و بهتر به نتیجه لازم برسید. برنامه ریزی در مورد اینکه از کجا شروع کنید، کجا آموزش ببینید، چه مقدار و چطور تمرین کنید و قرار است به کجا برسید، نیازمند یک استراتژی حساب شده است. به عنوان مثال، بیشتر افرادی که به من مراجعه می کنند، قبلا مدت ها از فیگور انسان طراحی کرده اند. اما نبود راهبرد درست، منجر به این می شود که دوباره طراحی را از پایه با آن ها کار کنم. از نظر من، طراحی فیگور انسان یک موضوع پایه محسوب نمی شود و برای یادگیری مقدماتی مناسب نیست. در این مورد بیشتر توضیح داده ام:

آموزش طراحی پایه با موضوع فیگور: بله یا نه؟!
 

4) تاریخی عمل کنید!

آثار اولیه خود را دور نریزید، حتی اگر خوب به نظر نرسند. کارهایتان را تاریخ بزنید و به شکل مرتبی آرشیو کنید. این کارهای اولیه گویای سیر پیشرفت و روند حرکت شما خواهند بود. این مورد در ادامه مسیر به پیشبرد کارتان کمک خواهد کرد و یک کلید طراحیست.

5) خوب ببینید!

طراحی طبیعت بی جان
تمرین سایه روشن و حجم پردازی در ترم اول - اثر هنرجو

منظور از خوب دیدن یعنی ایجاد هماهنگی میان فرمان مغز، چشم و حرکت دست. توضیح آن طولانیست. اما برای آن معمولا تمرین هایی را به هنرجویان می دهم و همیشه این نکته کلیدی را گوشزد می کنم که حتی اگر امکان رفتن به یک کلاس را نداشتید، با دقت کردن و خوب دیدن، مسیر پیشرفت هموار می شود.

6) ثبات داشته باشید!

این هم از جمله کلیدهای طراحی است. این ثبات هم در فکر و هم در تکنیک شما باید وجود داشته باشد. تنوع بیش از اندازه در ابزارها یا تغییر پی در پی در موضوع و دگرگونی های مداوم فکری، در فرایند یادگیری طراحی مناسب نیستند. پیشنهاد می کنم حداقل دو ماه با هر ابزار تمرین کنید و سپس در صورت لزوم آن را با ابزار دیگری جایگزین کنید.

7) حساس باشید!

حساس باشید اما آن را با وسواس اشتباه نکنید. در انتخاب مارک ابزار، نورپردازی، مدل، زاویه دید، زمان و مکان طراحی حساس باشید. دو مثال ساده: کاملا تصور اشتباهیست اگر فکر کنید که مثلا مداد HB طراحی شما در تمامی برندها کیفیت ثابتی دارد، یا اینکه تصور کنید همه جور طراحی را می توان بر روی یک نوع کاغذ انجام داد! به ویژه در انتخاب ابزارهای طراحی و برند آن ها دقت کنید.

8) خلاق باشید!

طراحی ذهنی
طراحی ذهنی و خلاقانه یکی از هنرجویان با موضوع کابوس

به استادتان اعتماد کنید اما خود را متعصبانه تسلیم یک استاد، کتاب یا شیوه نکنید. چیزهای زیادی هست که می توانید با خلاقیت خودتان کشف کنید. به اصول پایبند باشید اما هرگز درهای خلاقیت را هم نبندید! به این نکته کلیدی توجه کنید.

9) مطالعه کنید!

مطالعه کردن وسعت دید شما را گسترش می دهد. انواع کتاب ها، جستجوی اینترنتی و وُرک شاپ ها منابع خوبی برای یادگیری شما هستند. اطلاعات و نکات زیادی در سایت یوتیوب وجود دارد که هنوز نمی دانید! 

10) مبارزه کنید!

برای رسیدن به چیزی که می خواهید باید مبارزه کنید. برای کسی که انگیزه موفقیت دارد، نتوانستن معنایی ندارد. وقتی نقاش شدن را به عنوان یک هدف انتخاب کردید، شکست خوردن نباید حتی یک احتمال باشد.

11) تمرین کنید!

به نظرم استمرار در هنر از استعداد مهم تر است. با انجام تمرین های مستمر و اصولی هر ناممکنی، ممکن می شود. در ساعات مشخصی در هفته طراحی کنید. پس از مدتی شدت سختی تمرین های خود را افزایش دهید.

* استفاده از نوشته بالا و انتشار آن بدون اشاره به منبع و نام نویسنده، مجاز نیست

مطالب مفید بخش های زیر را هم مطالعه کنید:

آخرین نظرات:


  رضا نیکوییشنبه, 22 مرداد 1401

بسیار عالی


  نوید محمدپور بی بالان!یکشنبه, 28 مهر‍ 1398

با سلام استاد می تونید کلیپی از اسکیس چهره نیم رخ و روبهرو صورت و ابزار مخصوصش در واقع محو کن و رنگ خاکستری استفاده می کنید .همینطور برای خطور خطی هاشور یا خطوط ریز موازی از چه نوع پاک کنی استفاده میشه .من مخیلی دنبال مداد سفید بودم از پاستل سافت و هارد بگیرید تا پاک کن هیچ کدام ظرافتش ملموس نیست.امکانش هست یک طراحی چهره ازابتدا اسکیس تا پایان کارتون رو بصورت یک کلیپ بگذارید.میتونید اسکیس سریع و ذهنی نیم رخ و روبه رو حالات مو خطوط موها رو همرو به صورت کلی و جامع توضیح بدید.اسکیس بسیار مهمه و بیس کلیدی کاره و من خیلی با شیو ه های مختلف مکان های اجزای صورت بر خورد کردم و خیلیاشون در یوتیوب زمانبره اگر سریعترین نقطه گزاری از اجزا رو شرح بدید بصورت کلیپ یا متن بگذارید خیلی به هنر جوها کمک می کنید .من بی صبرانه منتظر کلیپها تونم ...


خوشحال می شوم دیدگاهتان را در این باره بخوانم





  • 5 − 3 = ?

توجه در حال حاضر ظرفیت کلاس های حضوری من پر بوده و نیاز به هماهنگی قبلی است.